fbpx
Quirine Franken
zelfontwikkeling

Het nut van schrijven

Voordat ik het dagelijks schrijven ontdekte, zat ik volledig bekneld in mijn situatie. Mijn chronische ziekte is mij immers jarenlang de baas geweest. Altijd al heb ik geweten dat ik bijzondere dingen wilde doen, maar hoe kon ik dat nog als ik elke ochtend moeite had om uit bed te komen? Hoe kon ik ooit geld gaan verdienen en een eigen leven opbouwen, als ik maar net genoeg energie had om de dag door te komen? Ik deed er alles aan om uit mijn vicieuze cirkel te komen. Als een kat in het nauw maakte in rare sprongen. Mijn man en ik verhuisden er zelfs voor naar Zeeland.

Zelfs het meeste drastische wat we hadden ondernomen, namelijk onze verhuizing, levered mij maar korte duur verlichting op. Ik heb namelijk ook astma en de dokters zeiden dat mijn vermoeiheid afkomstig kon zijn van mijn longen. Dat was dus niet zo. Hoewel ik in Zeeland geen medicijnen meer gebruik, heb ik mijzelf binnen een jaar volledig over de kop gewerkt en mijn lichaam nog verder kapot gemaakt dan hij al was.

Hoe schrijven mij verlichting gaf

Al terugkijkend op die periode, realiseer ik mijzelf dat ik al een zo lange tijd aan het trekken was aan een onhaalbare situatie, dat het ook alleen maar fout kon gaan. Ik dacht alleen maar met mijn hoofd en schakelde al mijn gevoelens uit. Als ik heel eerlijk ben, wist ik niet eens meer wat ik eigenlijk wilde bereiken. Ik was mezelf volledig kwijt.

Tijdens mijn ziektewet periode kwam ik in aanraking met de Wet van Aantrekkingskracht en het schrijven van manifestaties. Dat wat je uitzendt is wat bij je terug komt. Maar wilde ik dan niet hard genoeg? Ik had toch altijd goed geweten wie ik daadwerkelijk was? Ik besloot het te gaan proberen. In een schriftje wilde ik neerschrijven wat ik daadwerkelijk wilde bereiken in dit leven. Dit was het moment dat ik voelde dat woorden mij te kort kwamen. Mijn beperkende gedachtes hadden compleet de overhand gekregen. Toch besloot ik door te gaan. Het hoefde immers niet perfect te zijn, daarom begon ik met de dingen waarvan ik zeker wist dat ik die nog in mijn leven wilde hebben.

De verrassende kant van schrijven

Elke dag weer pakte ik dat schriftje. Het hielp me dingen te zien die ik anders nooit voor ogen had gehad. Stapje voor stapje ben ik weer dichter bij mezelf gekomen. Ik begon weer te beseffen wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Nog elke dag helpt het schrijven mij. Het helpt mij in alles . Door het schrijven ben ik veel meer gefocussed en me veel bewuster van mijn obstakels in mijn lichaam. Het laat me dingen inzien die ik anders nooit aan anderen zou vertellen. Dit is mijn manier van verwerking geworden. Of eigenlijk is het veel meer geworden dan dat, het zorgde voor een nieuwe levenstijl en een nieuwe kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *