fbpx
liefde Quirine Franken
zelfontwikkeling

Liefde als belangrijkste drijfveer

Toen ik vanmorgen een quote deelde op social media over het belang van liefde, bedacht ik me dat dat alleen niet genoeg was. Er hoort wel een hele blog aan gewijd te worden en zelfs dan is het nog niet genoeg. Liefde is namelijke datgene wat ons drijft, waar we voor op staan in de ochtend en waar we bergen voor willen verzetten. Ik weet niet beter dan dat ik altijd een grote liefde in mijn leven heb gekend. Zelfs in periodes van ziekzijn en depressie bleef die liefde aanwezig, zij het op de achtergrond. Ik durf er haast zeker van te zijn, dat ik zonder die grote liefde hier op een hele andere manier had gestaan vandaag.

Door liefde houden we focus

Waar sta je voor op in de ochtend? Wat wil je bereiken in het leven? Ik heb mezelf altijd gezegend met het feit dat ik dit altijd precies geweten heb. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om te weten wat echt belangrijk is voor jou als persoon. Wanneer je dat probleem herkent, dan is de kans groot dat je weinig richting hebt in je leven. Het is dan te makkelijk om over te geven aan welke situatie aan ook. Zo zijn er veel mensen die gewoon vrede sluiten met beperkingen of slechte situaties, omdat anderen ze vertellen dat dit is waar ze mee zullen moeten leven. Natuurlijk gaat het leven nooit zonder slag of stoot voorbij. Maar wanneer we ergens genoeg om geven zijn we eerder gemotiveerd om aan de slag te gaan met onze uitdaging.

Verschillende vormen van liefde

Heb je jezelf weleens de vraag gesteld waarom jij doet wat je doet? De liefde waarvoor je iets doet, hoeft niet eens een ander mens te zijn. Liefde kan wel degelijk zijn voor een ander persoon. Dit is waarschijnlijk de meest bekende vorm. Maar wat als die liefde nou is voor een dier? Of voor een land? Of een bepaalde bezigheid? De liefde wordt hierdoor zeker niet minder krachtig. Hoogstens dat hij slechter begrepen wordt door de mensen om je heen. Laat dat lekker hen problem zijn. Alleen jij weet wat er in jou hart schuil houdt. En bedenk dat een persoon die geen liefde kan voelen niet daadwerkelijk leeft. De liefde die jij voelt is een geschenk die je zeker niet weg hoeft te stoppen.

Wil je meer lezen? Kijk dan ook eens naar Hoe belangrijk is zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *